Studystore

studystore_logo

KLANT

Studystore, onderdeel van The Learning Network, leverancier van studieboeken voor HBO en WO onderwijs, vroeg ons mee te helpen aan de optimalisatie van het verpakkingsproces.

DOEL

Het begin van het nieuwe schooljaar is altijd een drukke periode bij Studystore. Zij moeten flink aan de bak om alle boeken op tijd en bij de juiste persoon te leveren. Een belangrijk aspect hiervan is de juiste verpakking. Studystore wilde daarom samen met ons het volgende doel realiseren:

‘Het ontwikkelen van een verpakking die de interne logistiek kan verbeteren en ondersteunen’

7531189552_IMG_0063
7598303024_IMG_0058

AANPAK

De nieuwe verpakking werd ontwikkeld met de volgende vier eisen in gedachten:

  • passend op de verpakkingsmachine van E3neo
  • voorkomen van lege ruimte
  • bedrukt in zes kleuren flexo met easy opening
  • voorzien van een unieke barcode

 

Om aan alle eisen te voldoen ben ik intensief met de klant aan de slag gegaan. Allereerst werd gekeken naar het verpakte product, de boeken. De verpakking moest naadloos aansluiten op zowel het verpakken van 1 boek als het verpakken van meerdere boeken. Om dit te realiseren zijn we in de basis uitgegaan van een doos waar meerdere boeken in kunnen worden verpakt. In samenspel met de verpakkingsmachine hebben we een constructie weten te creëren waarbij de zijkant gemakkelijk kan worden ingesneden om de doos te verkleinen. Het artwork van de doos bestond uit 6 kleuren. We hebben dit zo opgemaakt dat de doos na het verkleinen nog alle noodzakelijke informatie en logo’s bevatte.

 

Een andere belangrijke eis was de unieke barcode. Hiermee wil Studystore de interne en externe track en trace optimaliseren. We hebben hier onze kundige ontwikkelaars in Duitsland gelijk op gezet en zij hebben dit weten te realiseren. De doos wordt momenteel gedrukt met een unieke barcode op iedere individuele verzendverpakking. Na het scannen van deze code kunnen de inhoud en de ontvanger gelijk worden herleid. De barcode is opgemaakt conform EAN128 en is direct op de verpakking gedrukt.

RESULTAAT

Het resultaat spreekt voor zich! Een zes kleuren flexo bedrukte verpakking met unieke traceerbare barcode en een easy opening.

‘Dankzij Brohl hebben we een oplossing die uniek is in de markt’

7598281904_IMG_0061
Wilt u ook meer informatie over de toegevoegde waarde die een unieke barcode kan hebben voor de online verzendmarkt of wilt u simpelweg meer weten over onze projecten en mogelijkheden?

 

Neem dan nu contact met mij op. Ik sta voor u klaar!